štvrtok 25. mája 2017

Trend: Vodotesná a prachu odolná čítačka  
Elektronické čítačky rozšírili skupinu zariadení chránených proti prieniku prachu aj vody bez následného poškodenia. Aké ďalšie funkcie ponúkajú?

Novinka medzi čítačkami elektronických kníh je napr. vybavená predným svetlom, dotykovou obrazovkou s vysokým rozlíšením, možnosťami zvukového výstupu, modulom bezdrôtového pripojenia (Wi-Fi), podporou 17 formátov bez potreby konverzie aj 4 grafických formátov: JPEG, BMP, PNG, TIFF. Ergonomické tlačidlá na stránkovanie sú umiestnené na prednom paneli, pričom je umožnené držať zariadenie jednou rukou. Mäkký kryt puzdra zabraňuje tiež znečisteniu odlačkami prstov.

Vnútorná pamäť s kapacitou 8 GB umožňuje uchovávať digitálnu knižnicu niekoľkých tisíc elektronických kníh, a to s hmotnosťou len 180 gramov.  Vďaka batérii Li-Ion polymér 1500 mAh zariadenie ponúka možnosť čítať deň za dňom počas jedného mesiaca bez prerušenia napájania. Obsahuje tiež zvukový adaptér Micro USB na počúvanie MP3 a prevod textu na zvuk Text-to-speech. Zabudovaný modul bezdrôtového pripojenia Wi-Fi spoločne so službami Dropbox a Send-to-PocketBook umožňuje zdieľať informácie v elektronickej forme bez pripojenia k PC. Nechýba ani predinštalovaný slovník Abbyy® Lingvo pre pohodlné čítanie dokumentov aj v cudzích jazykoch.