pondelok 22. mája 2017

Zelená domácnostiam: Fotovoltické panely
V 9. kole projektu získalo poukážky na fotovoltické panely 306 domácností. Medzi vydanými poukážkami je 75 bez využitia elektrickej akumulácie, čo je viac ako v predchádzajúcom fotovoltickom kole.

Deviate kolo s alokáciou 900.000 EUR bolo uzatvorené v súlade s osobitnými podmienkami projektu Zelená domácnostiam po prekročení vyčlenenej čiastky o 10% približne po 5 minútach 30 sekundách. Navýšenie alokácie o prostriedky pôvodne vyčlenené na jeseň umožnilo domácnostiam poukážky využiť skôr a zároveň predĺžil trvanie kola. Nemožno ho však zopakovať, pretože v obehu je aktuálne veľa poukážok, čo je náročné na inštaláciu aj na administráciu. Aj preto sa harmonogram upravil a najbližšie dve plánované fotovoltické kolá s menšími čiastkami sú spojené do jedného s rovnakou alokáciou 900.000 EUR. Vyhlásené má byť 11.7.2017, teda v druhom avizovanom termíne.

Zvyšné prostriedky vyčlenené v tomto roku na fotovoltické inštalácie budú uvoľnené v jednom jesennom kole v porovnateľnom objeme. Termín kola SIEA spresní minimálne mesiac vopred.