štvrtok 2. novembra 2017

Súťaž: Hľadáme predmet s príbehom

Slovenské národné múzeum a Národní muzeum pripravujú rozsiahly výstavný projekt k 100. výročiu vzniku Československej republiky „Česko-slovenskú / Slovensko-českú výstavu“, v rámci ktorej vyhlasujú súťaž pre verejnosť.

Cieľom je objaviť predmety so zaujímavým príbehom, ktoré dokumentujú česko-slovenské vzťahy. Okrem atraktívnych cien budú mať víťazi jedinečnú možnosť vystaviť predmety s príbehom na oficiálnej výstave v Bratislave a v Prahe. Súťaž prebieha do 31. januára 2018.

A ako sa môžete zapojiť? Stačí nájsť predmet, ktorý odráža česko-slovenské vzťahy. Predmet kúpený, darovaný, vyrobený či privezený z ciest. Pamiatku na pekné chvíle strávené v rodine, v práci, s priateľmi. Nie je dôležité, či česko-slovenské prepojenie tvorí predmet alebo osoba jeho vlastníka. Súťažiaci predmet odfotografuje, napíše stručný príbeh a prostredníctvom formulára zverejní na webovej stránke výstavy www.cesko-slovensko.eu. Autorský tím výstavy vyberie zo súťažných predmetov najzaujímavejšie a včlení ich priamo do výstavy.