streda 10. októbra 2018

EU: This time I am voting/Tentoraz idem voliť

Európsky parlament spustil iniciatívu, do ktorej sa môžu zapájať dobrovoľníci z celej Európskej únie. Rozbehla sa začiatkom leta a dnes je v nej zapísaných takmer 68.000 ľudí z celej Európy. Slovensku zatiaľ patrí v európskom rebríčku 7. miesto.

3.046 dobrovoľníkov zo Slovenska patrí medzi najaktívnejších v celej Európe. Dvaja z nich už boli aj v Štrasburgu, keďže sa im podarilo umiestniť v prvej desiatke tých, ktorí pre iniciatívu získali najviac  prihlášok. Najaktívnejší Slovák Šimon Podešva zapojil do iniciatívy až 139 ďalších ľudí.

Európania čelia mnohým výzvam, od migrácie po zmenu klímy, od nezamestnanosti  mladých ľudí po ochranu osobných údajov. Referendum o Brexite zároveň ukázalo, že EÚ nie je nespochybniteľný
projekt. A hoci väčšina z nás považuje demokraciu za samozrejmosť, zdá sa, že je stále viac ohrozená, a to tak vo svojom myšlienkovom základe ako aj v praxi.

Preto začal Európsky parlament budovať komunitu priaznivcov, ktorí by pomohli podporiť vyššiu účasť na európskych voľbách.  Iniciatívu plánujeme podporiť aj prostredníctvom vplyvných ľudí / influencerov, ktorí dokážu osloviť mladú generáciu, aby sa postavila za európske myšlienky. Do iniciatívy Tentoraz idem voliť sa symbolicky zaregistroval aj známy moderátor SAJFA.
Viac info a registrácie na thistimeimvoting.eu.