pondelok 25. marca 2019

Aktuálne: Nové rýchlonabíjacie stanice pre elektromobily

Počet majiteľov elektrických bicyklov a automobilov sa aj vďaka ekologickej gramotnosti neustále zvyšuje. Využívať budú môcť aj nové rýchlonabíjacie stanice vo vybraných prevádzkach Kauflandu vo viacerých mestách Slovenska.

V Považskej Bystrici bola inštalovaná nabíjačka pre elektrobicykle. V Trnave na Trstínskej ceste je nainštalovaná rýchlonabíjacia stanica pre elektrobicykle a druhá pre automobily. Jedna nabíjačka pre automobily a jedna pre elektrobicykle bola spustená aj v Bratislave na Trnavskej ceste. Všetky nabíjacie stanice zákazníci nájdu na parkoviskách pri prevádzkach Kaufland. Dostupné sú od marca 2019.

Inštalované sú nabíjacie stanice ABB Terra 54. Sú vybavené 3 nabíjacími konektormi. Z nich sú dva DC (direct current) na jednosmerný prúd s výkonom 50 kW a jeden AC (alternating current) na striedavý prúd s výkonom 43 kW. Vďaka rôznym typom konektorov sú nabíjacie stanice ABB vhodné pre všetky elektrické vozidlá na trhu Európskej únie. Je možné aj nabíjanie dvoch vozidiel zároveň cez jeden DC konektor a jeden AC konektor. Všetky konektory sú rýchlonabíjacie a vozidlá dokážu nabiť na 80 % plnej kapacity už do pol hodiny. Vďaka tomu si zákazníci stihnú pohodlne nabiť vozidlá počas nákupu.