pondelok 9. decembra 2019

Novinka: Ultrarýchla nabíjacia stanica v Auparku

V nákupno-zábavnom centre Aupark v Bratislave pribudol ultrarýchly nabíjací HUB pre elektrické vozidlá. Nabíjacia stanica s výkonom 350 kW výrazne skracuje čas na nabíjanie elektromobilov. Len 15-minútové nabíjanie pokryje 400 kilometrový dojazd elektromobilu.

ZSE HUB v nákupnom centre umožňuje nabíjanie pre 6 vozidiel naraz. Nabíjací výkon 350 kW je dostupný na dvoch nabíjacích stojanoch s konektormi CCS / CHAdeMO, pričom ďalšie 4 parkovacie boxy umožňujú nabíjanie vozidiel s nabíjacím výkonom 22 kW striedavým prúdom prostredníctvom wallboxov ZSE Drive.

Spoločnosť buduje na Slovensku vlastnú sieť nabíjacích staníc s označením ZSE Drive integrovaných do celoeurópskej siete nabíjacích staníc. Do konca roka ich bude 103, z toho 51 z nich rýchlo nabíjacích (výkon 50kW), 18 ultrarýchlo nabíjacích (výkon do 350 kW) a 34 AC nabíjacích staníc s výkonom 22kW. V priebehu roka 2020 spoločnosť plánuje spustiť do prevádzky ďalších viac ako 60 nabíjacích staníc, pričom viac ako polovica budú rýchle a ultrarýchle stanice.