pondelok 20. apríla 2020

On-line: Deň Zeme

Deň Zeme oslávia Zelené školy on-line z domu. Počas celého posledného aprílového týždňa pripravilo Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica a kancelária programu Zelená škola viacero aktivít k 50. výročiu Dňa Zeme.

Zelená škola naživo je cyklus on-line stretnutí s odborníkmi s cieľom podporiť úsilie škôl vo výučbe envirotém aj priniesť inšpirácie pre deti, rodičov a starých rodičov na rôzne aktivity a hry. Vysielanie sa začne webinárom Tajný život elektroniky so Zuzanou Labašovou, ktorá v Živici vedie projekt Elektroopad-Dopad. Slováci si budú môcť pozrieť aj to, čo všetko robia školy zapojené do programu na zlepšenie stavu životného prostredia. Ekoporadkyňa a včelárka Petra Ježeková spolu s odborníčkou na zmenu klímy Zuzanou Hudekovou prinesú opatrenia zo škôl, obcí a miest, ktoré zmierňujú zmenu klímy.

Program Zelená škola je súčasťou medzinárodnej siete Eco-schools. Ide o najväčší envirovýchovno-vzdelávací program na Slovensku aj vo svete. V aktuálnom 15. ročníku je zapojených 309 materských, základných, stredných aj špeciálnych škôl v rôznych regiónoch Slovenska.