streda 6. mája 2020

Radíme: Najúčinnejšie je čistenie ozónom

V tomto neľahkom období by sme popri nosení rúška a dôkladnom umývaní rúk nemali zabúdať ani na čistenie predmetov, s ktorými denne prichádzame do kontaktu. Okrem mobilného telefónu, kľúčov či peňaženky je takým predmetom aj auto. Pripravili sme si pre vás pár tipov a rád, ako sa účinne postarať o dezinfekciu interiéru vozidla, aby ste tak mohli ochrániť zdravie nielen seba, ale aj ostatných. 

Základnú a najdôležitejšiu dezinfekciu interiéru si môžete urobiť sami. Stačí mať štandardnú tekutú dezinfekciu na báze alkoholu. Nanesiete dezinfekciu na utierku a potriete všetky časti interiéru, ktoré chytáte vy ako vodič rukami. Po odhodení znečistenej utierky do koša si naozaj dôkladne umyte a prípadne vydezinfikujte vaše ruky.

Ozón je najdokonalejším dezinfekčným činidlom. Neexistujú žiadne vírusy, baktérie ani plesne, ktoré by mu odolali. Po aplikácii ozón nezanecháva žiadne stopy a nespôsobuje žiadne alergické alebo dýchacie problémy, ktoré môžu vytvárať chemické dezinfekčné prostriedky. Má vysokú účinnosť, dostane sa na miesta, kde bežné sprejové dezinfekcie nemajú šancu. Naviac je schopný odstrániť aj ťažko identifikovateľné zdroje zápachu, napr. po cigaretách.