štvrtok 23. júla 2020

SMS: Prevencia od ministerstva zdravotníctva

Ministerstvo zdravotníctva SR rozosiela občanom Slovenska preventívnu SMS správu. Touto správou upozorňuje na povinnosť registrovať sa po návrate z rizikových krajín prostredníctvom formulára na internetovej stránke korona.gov.sk a absolvovať vyšetrenie na COVID-19. Zároveň vyzýva na zodpovedné správanie. 

Ministerstvo zdravotníctva od pondelka 20. 7. posiela ďalšiu SMS správu o COVID-19: Ak cestujete do rizikovej krajiny, po návrate do SR ste povinný sa zaregistrovať a absolvovať vyšetrenie na COVID-19. Za nedodržanie povinnosti vám hrozí vysoká finančná sankcia. Pripojený je odkaz na stránku korona.gov.sk/ehranica, kde sa možno nielen registrovať, ale informovať sa aj o zozname bezpečných krajín. Rezort situáciu v krajinách monitoruje a informácie pravidelne aktualizuje. 

Na internetovej stránke korona.gov.sk je umiestnený tiež formulár, ktorý je dostupný aj jednoduchým preklikom z textu uvedenej SMS správy. Občania by svoju povinnosť nemali ignorovať, inak sa nevyhnú pomerne vysokej finančnej pokute.