štvrtok 6. apríla 2017

SR: Podpora lokálnych výrobcov potravín
Väčší priestor v maloobchodných predajniach pre regionálnych výrobcov potravín je výsledkom rokovaní medzi Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a obchodným reťazcom Kaufland.


Ministerstvo len nedávno predstavilo svoj zámer zvýšiť podiel slovenských výrobkov na pultoch predajní prostredníctvom lokálnych dodávateľov. V prípade záujmu budú môcť dodávať potraviny pravidelne priamo do maloobchodných predajní, a to do vzdialenosti 50 km od miesta ich výroby. Kaufland by tak mal už v prvej polovici roka 2017 vytvoriť priestor malým regionálnym výrobcom potravín na pultoch vybraných prevádzok.

Obe strany dosiahli zhodu aj v otázke zvýšenej podpory tých slovenských výrobkov, ktoré vedia plne nahradiť importované tovary. Príkladom sú na Slovensku vyrábané komoditné syry, záujem je aj o nákup hydinového mäsa, super čerstvé hovädzie mäso, ako aj bravčové a morčacie mäso zo Slovenska.

Ministerstvo prostredníctvom mailovej adresy
chcemdodavat@land.gov.sk zhromažďuje informácie o subjektoch, ktoré majú záujem dodávať do siete národných aj nadnárodných maloobchodných veľkoplošných prevádzok vo svojom okolí.