utorok 25. augusta 2020

On-line: DC rýchlonabíjacie stanice

DC rýchlonabíjacie stanice umožňujú na celom Slovensku elektrické nabíjanie všetkými konektormi CCS/CHAdeMO/Type 2 aj pri 16 prevádzkach McDonald´s. Vďaka nim sa tak ušetrí vyše 400 ton CO2 za 4.000.000 prejdených km po našich cestách.

Komfortné a ešte rýchlejšie nabíjanie umožnia špeciálne vyhradené parkovacie miesta pri každej nabíjacej stanici. Prevádzka, v rámci ktorej si môžete nabiť svoj elektromobil, má zastúpenie už v každom kraji na Slovensku. Obsadenosť nabíjacích staníc si skontrolujete na webstránke zsedrive.sk alebo v aplikácii ZSE Drive, a tak si jednoducho naplánujete čo najrýchlejšie nabíjanie bez čakania.

Na prevádzkach McDonald´s sa v priemere na celom Slovensku vykoná 2147 nabíjaní za mesiac a jedna nabíjacia stanica v súčasnosti nabije priemerne 143 elektromobilov za mesiac. Každým mesiacom sa pritom zvyšuje počet nabíjaní až o 26%, čo je pozitívna správa smerom k trvalej udržateľnosti. Aj vďaka tomuto výnimočnému projektu môžeme dúfať v lepšiu budúcnosť a slovenské cesty bez emisií.