pondelok 12. júla 2021

AR: Nákup diamantov s rozšírenou realitou

On-line klenotníctvo s diamantovými prsteňmi Läken & Blake zaviedlo pre kupujúcich rozšírenú realitu (AR). Podľa jeho prieskumu by sedem z desiatich (71 %) zákazníkov nakupovalo častejšie, ak by používali AR, pričom až 70 % z nich vo veku 16 - 44 rokov už o AR vie. Používatelia smartfónu alebo tabletu si budú môcť prostredníctvom AR vyskúšať na diaľku, ako im pristanú diamantové prstene priamo na ich rukách a aj skúšať rôzne varianty šperkov.

Läken & Blake tiež poskytuje zákazníkom príležitosť sledovať cestu svojho diamantu pomocou blockchainu. Po ťažbe diamantu sa vytvorí digitálne aktívum, ktoré zaregistruje diamantovú baňu, krajinu pôvodu a pravosť. Diamant a digitálne aktívum sa potom prevedie na našich zúčastnených partnerov v hodnotovom reťazci, kde sa digitálne aktívum aktualizuje na každom kroku cesty diamantov, od rezania cez leštenie až po triedenie a obchodovanie. Pred dodaním kupujúcemu sa vytvorí Non-Fungible Token (NFT), ktorý spojí zákazníka Läken & Blake s jeho diamantom a jeho jedinečnou cestou k nemu.

Spoločnosť sa zároveň zaviazala zasadiť strom pre každý uskutočnený nákup so súhlasom zákazníkov, ktorí budú tiež vyzvaní, aby sa pripojili k službe Tree Gifting poskytovanej prostredníctvom moretrees.eco (zákazníkom zdarma). Spoločnosť vysadí strom ako špeciálny darček pre významné životné udalosti, čo bude mať pozitívny vplyv na znižovanie emisií uhlíka.