pondelok 12. júla 2021

Novinka: Turistický semafor

Viacerí Slováci kvôli pandemickým opatreniam sa tento rok rozhodnú dovolenkovať na Slovensku. Pomôcť získať informácie o návštevnosti národných parkov a chránených krajinných oblastiach má nová webová aplikácia Turistický semafor.

Účelom Turistického semaforu je podľa ministerstva životného prostredia poskytnúť návštevníkom chránených území odporúčania a aktuálne informácie aj o ich návštevnosti, na základe ktorých si budú môcť turisti vybrať menej vyťažené miesta. Turistický semafor tak bude inšpirovať na návštevu aj menej známych miest. Odbremení sa tým aj príroda od veľkého náporu rekreantov a zároveň sa zabezpečí komfort každému turistovi, ktorý hľadá v prírode oddych.

Webová aplikácia prinesie nielen zvýšenie komfortu dovolenkovania, ale podporí aj ochranu životného prostredia. Impulzom pre vznik Turistického semaforu je zaznamenaná zvýšená návštevnosť v slovenskej prírode o 2,5 milión návštev oproti minulému roku. Informácie na webe turistickýsemafor.sk sa budú aktualizovať každý deň o 10 hodine.