utorok 26. októbra 2021

Upozorňujeme: Pôvodná súťaž

Slovenská pošta upozorňuje na podvodnú súťaž, v ktorej môžu klienti údajne získať rôzne darčeky a vyhrať peniaze. Nová falošná súťaž nabáda zapojiť sa do prieskumu s výhrou až 10-tisíc eur. Aj v tomto prípade ide o podvod!

Slovenská pošta zaznamenala už približne 30 rôznych typov podvodných emailov, ktoré „sa tvária“ ako od pošty. Adresáta vyzývajú na úhradu platieb za doručenie zásielky, na zmenu doručenia či uloženia zásielky a v ostatnom čase aj na zaplatenie colných poplatkov. Slovenská pošta však nikdy nežiada úhradu žiadnych poplatkov prostredníctvom emailov alebo SMS, a to ani za colné konanie či DPH. Klient za zásielku zaplatí buď pri objednávaní tovaru, alebo pri prevzatí zásielky na pošte, kuriérovi alebo v BalíkoBOXe. Rovnako je to aj pri platbe colných poplatkov a dane z pridanej hodnoty – klient ich hradí pri prevzatí zásielky.

Opäť je potrebné zvýšiť ostražitosť a dôkladne si preveriť, odkiaľ je e-mail zaslaný. Pochybná adresa phishingových mailov totiž jasne napovedá, že ide o podvod.