streda 29. novembra 2017

Peteraj – Augustín: TEXTY V OBRAZOCH | OBRAZY V TEXTOCH

V Bratislave bola slávnostne uvedená nová luxusná publikácia dvojice renomovaných slovenských autorov: výtvarníka Martina Augustína a poeta, textára, autora bonmotov a sentencií Kamila Peteraja. 

Umelecký tandem Peteraj – Augustín tvorí už dlhší čas originálnym spôsobom. Na takmer hotové obrazy Martina Augustína dopisuje vlastnoručne svoje verše a bonmoty Kamil Peteraj. Alebo si vymenia úlohy a básne a texty piesní dotvorí do jedinečného umeleckého diela výtvarník. Obaja umelci úspešne prezentovali svoje spoločné diela na viacerých domácich výstavách, vrátane múzea moderného umenia Danubiana Meulensteen Art Museum.

TEXTY V OBRAZOCH | OBRAZY V TEXTOCH sú neopakovateľné nielen pokiaľ ide o originálne spojenie krásy obrazu a slova. Do každej knihy je vlepená originálna trojfarebná litografia s číslovaním a podpismi oboch autorov.  Jej súčasťou sú tiež zlatom glitrované a parfumované stránky, obálka je rovnako zlatená a reliéfne razená. Dielo je uložené v magneticky zatvárateľnom púzdre z matného laminátu s reliéfnym zlatením, ktoré súčasne slúži aj ako stojan.

V limitovanej edícii 500 výtlačkov je novinka v ponuke iba cez  e-shop luxusnakniznica.sk. Cena je 379 €.