streda 16. decembra 2020

Vianoce 2020: On-line nákupy už neodkladajte

Sezóna vianočných nákupov je už v plnom prúde a tento rok to ešte viac než minulé roky pociťujú aj e-shopy, keďže e-commerce v roku 2020 zaznamenalo rast o desiatky percent. Popularitu internetových nákupov potvrdzuje aj prieskum Heureky zo začiatku jesene – len menej ako 5 % opýtaných Slovákov sa nechystá nakupovať vianočné darčeky on-line. Internetoví obchodníci upozorňujú nakupujúcich, aby vianočné nákupy nenechávali na poslednú chvíľu! 

Zakúpený tovar z dôvodu vyťaženosti kuriérskych služieb totiž nemusí stihnúť doraziť ešte pred Vianocami. „Aj napriek tomu, že e-shopy aj kuriérske spoločnosti posilňujú svoje kapacity, pred Vianocami je nápor na doručovanie enormný a tento rok obzvlášť. Posledné dni, kedy môžu darčeky doraziť včas, sú 14. – 17. december“, radí Tomáš Braverman. Kým po minulé roky si mohli Slováci nechať tovar na poslednú chvíľu doručiť do kamenných predajní alebo zásielkovní, tento rok to nebude možné. Budú totiž od 21. decembra zatvorené v súlade s protipandemickými nariadeniami.

A aké darčeky nakupujú Slováci? Tento rok sú vianočnými ťahúňmi podľa dátových predikcií Heureky kategórie, ktoré súvisia so zdravým životným štýlom, a tiež čokoľvek, čo nám bude spríjemňovať množstvo času, ktoré musíme tráviť doma. Dátová analýza potvrdila záujem o zariadenia na prípravu smoothie, french pressy a kávovary, bezdrôtové slúchadlá či veci na domáce cvičenie. Ženy by mohli oceniť napríklad aromatické lampy alebo aróma difuzéry. V darčekoch pre mužov budú vládnuť bezdrôtové vychytávky typu slúchadiel, reprákov či nabíjačiek, populárnym darčekom budú aj tento rok smart hodinky. Nejeden muž tiež zaplesá nad hernou konzolou s obľúbenou hrou. Medzi deťmi budú vianočným hitom stavebnice Lego, zabodujete tiež kreatívnymi súpravami a interaktívnymi hračkami.