piatok 5. marca 2021

On-line: Čo sme hľadali cez Google

Uplynulý rok bol jedným z najťažších, ktoré väčšina z nás musela prežiť. Naše fyzické a duševné zdravie sa stáva prioritou a našťastie sú tu technológie, ktoré nám pomáhajú. Špecialisti z OnBuy sa pozreli na produkty, ktoré ľudia vyhľadávali na vyrovnanie sa s drastickými zmenami života 
najčastejšie.

Každý produkt bol analyzovaný pomocou AHREFS, aby sa určil počet globálnych vyhľadávaní Google od marca 2020 (prvý lock-down) do januára 2021 (posledný dátum pre dostupné údaje). Na prvom mieste nájdeme inteligentné prstene s neuveriteľnými 396.000 globálnymi vyhľadávaniami. Tieto zariadenia majú viac funkcií od sledovanie zdravotného stavu až po bezkontaktné platby a sú navrhnuté tak, aby uľahčovali život. Niet divu, že bol o ne najvyšší záujem. Druhým najvyhľadávanejším produktom bol monitor kvality ovzdušia (104.500 vyhľadávaní), za ktorým nasleduje inteligentný teplomer na treťom mieste (približne 72.600 vyhľadávaní). A pretože sú športoviská väčšinou zatvorené, ľudia prešli na zlepšenie fyzičky v domácnostiach a štvrté miesto tak obsadili elektrické svalové stimulátory (50.600 vyhľadávaní). Pretože veľa párov musí karanténu tráviť osobitne, riešením boli pre nich párové vibrátory (38.500 vyhľadávaní). 

Na Google sa hľadali  aj monitory plodnosti, čo z nich urobilo šiesty najvyhľadávanejší produkt (16.500 vyhľadávaní). S cieľom odbúrať stres sa veľa ľudí obrátilo na nákup rozprašovačov hmly (13.200 vyhľadávaní) a terapeutických lámp (9.900 vyhľadávaní), ktoré zaujali siedme a ôsme miesto. Práca v kancelárii sa stala pre veľa ľudí minulosťou, ale pri práci z domu majú ľudia tendenciu pracovať dlhšie. Možno to je dôvod, prečo sa cez Google hľadali masážne pomôcky (9.900) ako prvá pomoc pri problémoch s chrbtom. Možno to nie je také vzrušujúce, ale stále populárne a užitočné: na desiatom mieste sa ocitol  hrnček udržiavajúci teplotu nápoja (4.400 vyhľadávaní).