pondelok 16. augusta 2021

On-line: Návšteva pápeža

Oficiálna registrácia účastníkov na verejné podujatia spojené s návštevou pápeža Františka na Slovensku bola spustená mesiac vopred. Na internetovej stránke navstevapapeza.sk je možné prihlásiť sa do Šaštína, Prešova aj Košíc.

Podmienkou je vyplnenie registračného formulára s niekoľkými osobnými údajmi a mailovou adresou, na ktorú bude po skontrolovaní údajov zaslaný lístok umožňujúci vstup na podujatia. Obsahuje jedinečný QR kód, ktorý sa nedá kopírovať. Na registračnom formulári sa uvedú tiež informácie o zdravotných hendikepoch a potrebe asistenta: organizátori sa budú snažiť týmto potrebám vychádzať v ústrety. Budú na ňom aj informácie týkajúce sa logistiky, časov, miest, pravidiel, ktoré treba na mieste zachovať, atď. Účastníkov organizátori prosia, aby si tento lístok vytlačili a priniesli so sebou, spolu s občianskym preukazom, pre zahraničných s pasom. Po kontrole lístka a osobného dokladu bude účastník vpustený na podujatie. V prípade záujmu o viaceré podujatia je potrebné sa registrovať na každé zvlášť.

Na podujatí sa môžu zúčastniť len registrovaní účastníci, ktorí zároveň spĺňajú podmienku plnej zaočkovanosti:
* Očkovaní v dvojdávkovej schéme, ak uplynulo 14 dní po podaní druhej dávky.
* Očkovaní v jednodávkovej schéme, ak uplynulo 21 dní po podaní jednej dávky (ide o vakcínu Janssen od spoločnosti Johnson&Johnson).
*Očkovaní prvou dávkou, ak uplynulo 14 dní po podaní prvej dávky, a zároveň predtým prekonali COVID (v intervale maximálne do 180 dní).
Túto podmienku zaočkovanosti organizátor overí na základe rodného čísla komunikáciou s NCZI, a potom každému zašle lístok.

Bližšie informácie je možné získať aj na infolinke +421 2 2220 0075 (pon - pia 08:30 - 16:30) a mailovej adrese: registracia@navstevapapeza.sk.