utorok 14. marca 2017

Upozorňujeme: Nový systém registrácie domén .sk
Dovoľujeme si Vás informovať, že od dnešného dňa je k dispozícii elektronický formulár slúžiaci na prenos registrátora do nového systému registrácie domén .sk. Každý registrátor, ktorý medzičasom nezanikol, má možnosť požiadať do konca apríla o prenos dát do nového systému na správu domén podľa nových pravidiel. Elektronický formulár so žiadosťou nájdu registrátori po prihlásení do svojho účtu v systéme SK-NIC. Formulár je potrebné riadne vyplniť a odoslať najneskôr do 30. apríla 2017. Registrátor, ktorý tak neurobí, ukončí v zmysle prechodných pravidiel k 31. máju 2017 svoju registrátorskú činnosť.

[čítaj viac]
Od dnešného dňa je k dispozícii elektronický formulár slúžiaci na prenos registrátora do nového systému registrácie domén .sk.
 
Každý registrátor má možnosť požiadať do konca apríla o prenos dát do nového systému na správu domén podľa nových pravidiel. Elektronický formulár so žiadosťou nájdu registrátori po prihlásení sa do svojho účtu v systéme SK-NIC. Formulár je potrebné riadne vyplniť a odoslať najneskôr do 30. apríla 2017. Inak registrátor v zmysle prechodných pravidiel k 31. máju 2017 ukončí svoju registrátorskú činnosť.

SK.NIC upozorňuje všetkých registrátorov, aby si riadne skontrolovali údaje, ktoré v migračnom formulári potvrdzujú, prípadne upravujú, pretože nesprávne či nepravdivé údaje nespĺňajú podmienky riadneho vyplnenia žiadosti, čím sa príslušný registrátor vystavuje riziku, že jeho žiadosť o prenos do nového systému bude považovaná za neplatnú. Priebežne sa zverejňujú aktualizované zoznamy registrátorov, kde si je možné pozrieť, ktorí registrátori o prenos požiadali a ktorí ešte nie. Týmto spôsobom si najmä držitelia môžu overiť, či ich registrátor plánuje pokračovať vo svojej registrátorskej činnosti aj v novom systéme. Zoznamy sú k dispozícii na www.sk-nic.sk v časti Dokumenty.