piatok 6. novembra 2020

Novinka: Vaskularizovaný model rekonštruovanej pokožky

Na tohtoročnom 31. medzinárodnom vedeckom kongrese organizovanom Svetovou federáciou spoločností chemikov v kozmetológii (IFSCC) bol predstavený prvý vaskularizovaný model rekonštruovanej ľudskej pokožky, za ktorý získalo oddelenie výskumu a inovácií spoločnosti L'Oréal ocenenie v oblasti aplikovaného výskumu.

Na 31. ročníku medzinárodného kongresu International Federation of Societies of Cosmetic Chemists (IFSCC) 2020 predstavilo oddelenie výskumu a inovácií spoločnosti L'Oréal svoje najnovšie pokroky v oblasti výskumu kože a vlasov. Medzi 441 projekty vybranými japonskou porotou preukázali výskumní pracovníci spoločnosti L'Oréal, ktorí pochádzajú z 8 krajín (Francúzsko, Japonska, Brazília, Spojené štáty, Singapúr, India, Južná Afrika a Čína) excelentnosť svojej práce a široký záber odborných poznatkov. Cenu IFSCC v oblasti aplikovaného výskumu v tomto roku získala  Sacha Salameh za svoju prezentáciu nového vaskularizovaného modelu rekonštruovanej ľudskej pokožky. 

Po 40 rokoch výskumu v oblasti inžinierstva kožného tkaniva tak dosiahlo oddelenie výskumu a inovácií spoločnosti L'Oréal nový míľnik pri vývoji modelu pokožky, ktorý sa viac podobá skutočné ľudskej pokožke a potvrdilo svoju rolu v oblasti vývoja alternatívnych metód. Nový nástroj výskumu umožní vedcom lepšie porozumieť pokožke, najmä tomu, ako prostredníctvom krvného obehu interaguje s vnútorným prostredím tela. Interdisciplinárny projekt vznikol najmä vďaka spolupráci odborníkov z Francúzska a Japonska so špecializáciou v rôznych odboroch, ako mikrofluidika a inžinierstva kožného tkaniva.