piatok 12. februára 2021

Aktuálne: Zmeny koronavírusu.gov.sk

Objednávací systém na očkovanie a testovanie Covid-19 na stránke korona.gov.sk prešiel začiatkom týždňa viacerými zmenami. Najväčšou novinkou je možnosť zrušenia termínu antigénového testovania či prvého termínu očkovania priamo na stránke korona.gov.sk.

Zrušiť termín očkovania či testovania, ak bol pridelený cez Národné centrum zdravotníckych informácií, už môžu žiadatelia aj cez stránku korona.gov.sk v časti Úprava/Overenie požiadavky. Na vykonanie zmien stačí vyplniť telefónne číslo, číslo Covid-19-PASSu, rok narodenia a následne systém automaticky doručí SMS s autorizačným kódom. Po prihlásení môžu používatelia zrušiť požiadavku na plánované antigénové testovanie, zrušiť požiadavku na prvý termín očkovania, priamo požiadať o preobjednanie na antigénový test či prvého očkovania. Nová funkcionalita dovoľuje úpravu osobných údajov aj doposlanie SMS výsledku posledného testovania.

Zmeny vychádzajú z praxe, keďže najčastejšou požiadavkou na Call Centrum je práve rušenie termínov testovania a následne požiadavka o nový termín testovania. Súčasťou aktualizácie systému sú aj viaceré úpravy a optimalizácie či bezpečnostné posilnenia.