pondelok 15. februára 2021

Auto: Výber podľa mužov a podľa žien

Muži a ženy sa častokrát nezhodnú, ale pri výbere automobilu je to presne naopak. Podľa štatistík predajcu ojazdených vozidiel AURES Holdings mali obe pohlavia pri výbere automobilu väčšinou vždy rovnaké preferencie. Nájdu sa však aj pohľady, v ktorých sa rozchádzajú. 

Počas posledného roku sa potvrdilo, že najvyhľadávanejšie a najpredávanejšie vozidlá v autocentrách AAA AUTO sú od značky Škoda, ktorá v rebríčku dlhodobo vedie. Rozdielne názory v prípade mužov a žien nastávajú až pri výbere konkrétneho modelu. Ženy volia skôr model Škoda Fabia a muži model Škoda Octavia. Druhú priečku najpredávanejšej značky obsadil nemecký Volkswagen, pri ktorom sa tiež v otázke modelu pohlavia nezhodli, keďže ženy preferovali VW Golf a muži VW Passat. Najpredávanejšou farbou je u oboch pohlaví strieborná farba, na druhej priečke je zhodne biela, no na tretej priečke preferujú muži farbu čiernu a ženy modrú. 

Najžiadanejší motor pre nežnejšie pohlavie sa stal motor benzínový 60,55 %, druhú priečku obsadil dieselový motor s 39,45 %. Muži sú v tomto výbere rozdelení takmer „fifty-fifty“, čiže 51,01 % si zvolilo dieselový motor a 48,99 % motor benzínový.