štvrtok 23. marca 2017

PaperLab: Papier pre bezpečnú skartáciu
Nový systém dokáže vyrobiť nový papier z bezpečne skartovaného odpadového papiera (formát A3 a A4) za použitia suchého spracovania, a vytvoriť tak tisíce listov recyklovaného papiera za deň.

Systém PaperLab je ideálny pre organizácie, ktoré potrebujú bezpečne skartovať dôverné informácie a chcú recyklovať papier ekologicky efektívnym a udržateľným spôsobom. Koncepcia systému bude v Európe prvýkrát predstavená na veľtrhu CeBIT (Hannover, 20. – 24. marca). V Európe by mal byť uvedený na jeseň 2018. Pomocou PaperLab sa bude vyrábať papier rôznej veľkosti, hrúbky a typu – od kancelárskeho papiera až po vizitky a farebný papier.

Vlastnosti PaperLab:
- Technológia suchých vláken - jednotka na rozomletie vláken bez použitia vody mechanicky rozmelie použitý papier na dlhé tenké vlákna. Všetky stopy po informáciách sú okamžite úplne a bezpečne zlikvidované. Vlákna z použitého papiera spojí dohromady spojivový materiál dostupný v rôznych farbách a umožní vyrobiť papier v celom spektre farieb aj zvýšiť jeho belosť. Na spojené vlákna sa vyvíja tlak, ktorý vytvaruje nové listy papiera. Používatelia systému môžu vyrábať listy vo formáte A4 a A3 v rôznej hrúbke nastavením ovládacích prvkov hustoty papiera, hrúbky a tvaru.
- Lepšie zabezpečenie - bezpečné skartovanie dôverných dokumentov. Namiesto toho, aby boli dokumenty odvážané, sa odpadový papier rozomelie na jemné vlákna priamo v organizácii. Na rozdiel od papiera, ktorý prešiel skartovačkou, vlákna na sebe nemajú žiadnu rozpoznateľnú informáciu. Systém je preto ideálnym riešením pre kancelárie miestnej samosprávy a ostatné inštitúcie, ktoré spracovávajú veľký objem dôverných dokumentov. Inštitúcie, obyvatelia či zákazníci sa nemusia obávať úniku informácií.
- Rýchla výroba rôznych typov papiera - systém dokáže vyrobiť prvý nový list papiera približne za tri minúty od okamihu, kedy vložíte odpadový papier a stlačíte tlačidlo Start. Za hodinu vyrobí približne 720 listov papiera A4. Premieňaním použitého papiera s vyššou hodnotou (kopírovací papier, tvrdý papier na navštívenky alebo farebný papier na letáky) si môžu firmy alebo miestna samospráva vytvoriť akýkoľvek druh nového papiera, kedykoľvek ho potrebujú.
- Menší dopad na životné prostredie - na výrobu jedného listu papiera A4 je obvykle potrebný približne jeden hrnček vody. Nový systém dokáže vyrobiť papier s minimálnou spotrebou vody.