piatok 10. marca 2017

Saatchi Gallery: From Selfie to Self-Expression
Londýnska výstava Od selfie k sebavyjadreniu (31. 3. do 30. 5. 2017) má po prvýkrát mapovať históriu selfies, a to od čias veľkých majstrov až po súčasnosť. Jej súčasťou je fotografická súťaž pre verejnosť #SaatchiSelfie.

Medzi umeleckými dielami budú skvosty od umelcov ako Kutluğ Ataman, Christopher Baker, Juno Calypso, Tracey Emin, Van Gogh, Moha Modisakeng, Rembrandt, Cindy Sherman, Gavin Turk alebo Velazquez. Návštevníci budú mať možnosť vidieť diela uznávaných umelcov spolu s ikonickými selfie zábermi súčasnej digitálnej éry. Zámerom je okrem iného poukázať na rastúcu úlohu smartfónu ako umeleckého prostriedku na sebavyjadrenie. Súčasťou výstavy bude tiež prezentácia diel 10 mladých talentovaných britských fotografov. Tí vytvoria prostredníctvom smartfónu Huawei niekoľko kreatívnych selfie konceptov.

Selfie snímky súťaže #SaatchiSelfie bude hodnotiť odborná porota. Okrem prezentácie najlepších snímok v Saatchi Gallery v rámci výstavy, získa desať najlepších autorov selfies najnovší smartfón Huawei a celkový víťaz ešte aj zatiaľ neuverejnený špeciálny fotografický zážitok. Zúčastniť sa môžete do 19. marca 2017. Informácie nájdete na http://www.saatchigallery.com/selfie, kde môžete nahrať maximálne šesť súťažných snímok.