utorok 6. marca 2018

Súťaž: Aj slovenské startupy môžu získať až 150 tisíc EUR

Startupy sa môžu prihlásiť do štvrtého ročníka PowerUp!, súťaže pre začínajúce firmy v oblasti čistej energie v strednej Európe. Okrem finančných odmien sa víťazi môžu zapojiť do špeciálneho programu Highway®.  

Začínajúcim podnikateľom ponúka financovanie až do výšky 150 tisíc eur a podporu v oblastiach vývoja a ochrany produktov, budovania tímov a prístupu k medzinárodným zákazníkom a externým zdrojom financovania. Organizátor InnoEnergy zdôrazňuje, že na trhu s energiami je mimoriadne vyhľadávaná mobilita, kybernetická bezpečnosť a riešenia uskladnenia energie. Záujem je aj o technológie, ktoré umožňujú zníženie emisií škodlivých látok do ovzdušia a technológie, ktoré bojujú proti smogu.

Víťazom predchádzajúceho ročníka bola maďarská spoločnosť HeatVentors, ktorá predstavila inovatívnu metódu skladovania tepelnej energie vyžadujúcu o 90% menej priestoru a umožňujúcu ušetriť 20 až 40% energie. Finále súťaže PowerUp! v Prahe a desiatim národným finále budú predchádzať tzv. Bootcamps. Tieto workshopy s európskymi podnikateľskými mentormi poskytujú príležitosť na overenie vlastného podnikateľského modelu a zlepšenie prezentačných zručností účastníkov. Pre účasť v súťaži je potrebné mať produktový prototyp a tím a vyplniť do 15. apríla formulár na stránke powerup.innoenergy.com.