štvrtok 28. apríla 2022

Aktuálne: Prvá platobná karta s kryptokreditom

V Európe bola uvedená prvá krypto platobná karta, ktorá držiteľom umožní platenie bez toho, aby museli predávať svoje digitálne aktíva. Kreditná karta je krytá kryptomenami a je možné ju využiť na platby u 92 miliónov obchodníkov na celom svete: všade tam, kde je možné platiť kartami Mastercard. Držitelia  môžu minúť až 90 percent hodnoty svojich kryptomien vyjadrené v zákonnej mene bez akéhokoľvek oneskorenia a bez nutnosti za svoju kryptomenu najprv zákonnú menu nakúpiť.

Karta Nexo Card je prvou platobnou kartou na svete, ktorá držiteľom umožňuje míňať bez toho, aby najprv museli svoje digitálne aktíva predať. Partnermi uvedenia karty na európske trhy sú spoločnosti DiPocket, ktorá je vydavateľom karty a Mastercard, ktorý zabezpečuje platobnú sieť a inovatívne vlastností karty:
  • Kryptomeny nie je potrebné predávať: karta je spojená s úverom spoločnosti Nexo zabezpečeným kryptomenami. Sadzba RPSN začína a zostáva na 0 % (spôsobilým klientom s pomerom výšky úveru k hodnote zálohu (LTV) 20 % alebo nižšej). Platobná karta umožňuje držiteľom kryptomien svoje digitálne aktíva používať ako zálohu, namiesto toho, aby ich museli predávať. Úverová linka funguje dynamicky a ako zálohu je možné používať rôzne kryptomeny vrátane napríklad Bitcoinu, Etherea či Tetheru.
  • Nulové poplatky: S držaním karty sa nespájajú žiadne minimálne splátky, mesačné poplatky ani poplatky za nevyužívanie karty. Do výšky útraty 20.000 EUR mesačne sa neúčtujú ani poplatky za výmenu.
  • 2% krypto odmeny: S každou transakciou s kartou je spojená okamžitá odmena poskytovaná buď v Bitcoine alebo v kryptomene NEXO Token spoločnosti Nexo. Inými slovami to znamená, že držitelia kariet nielenže pri platbách neprichádzajú o svoje kryptomeny, ale ešte v kryptomene získavajú až dve percentá hodnoty nákupu. Tieto odmeny sú automaticky k dispozícii na účte.
  • Jednoduchý prístup: Karta sa vydáva v digitálnej aj vo fyzickej forme a možno ich používať v digitálnych peňaženkách Apple Pay a Google Pay. Držitelia si môžu kartu jednoducho pridať do svojej mobilnej digitálnej peňaženky pomocou aplikácie. Ďalšie digitálne karty k rovnakému účtu sa vydávajú bez poplatku.