streda 27. apríla 2022

Upozorňujeme: Predaj liekov on-line

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) opakovane upozorňuje na nebezpečenstvá nákupu liekov cez internet. Na Slovensku je cez internet možné kúpiť iba lieky s platnou registráciou, ktorých výdaj nie je viazaný na lekársky predpis. Lieky viazané na lekársky predpis je povolené vydávať iba v tzv. kamenných lekárňach.

Schválenú a overenú internetovú lekáreň spoznáte podľa spoločného zeleného loga. Po kliknutí na toto logo budete presmerovaní na internetovú stránku ŠÚKL, kde sa nachádza zoznam všetkých oficiálne schválených internetových lekární.

Internetový predaj liekov na predpis je nelegálny. Ak teda internetová stránka ponúka lieky na predpis, určite na stránke nenakupujte. Riskujete, že si kúpite falšované lieky a ohrozíte svoje zdravie či dokonca život. V legálnom reťazci existuje viacero kontrolných nástrojov, ktoré zaručujú, že si nakúpite bezpečné, kvalitné a účinné lieky. V nelegálnom reťazci takáto kontrola neexistuje. Nelegálne internetové lekárne najčastejšie ponúkajú lieky na erektilnú dysfunkciu, tabletky na chudnutie, antidepresíva či potratové súpravy.