piatok 23. apríla 2021

On-line: Krajiny, ktoré sa najviac zaujímajú o Coinbase

Pred týždňom, v piatok 16. apríla 2021 bola platforma Coinbase oficiálne uvedená na akciový trh Nasdaq. Pri tejto príležitosti spoločnosť MoneyTransfers.com analyzovala najnovšie údaje pomocou on-line analytického nástroja Ahrefs so zámerom zistiť, ktoré krajiny na svete majú najväčší záujem o túto platformu na výmenu kryptomien.

Najväčší záujem o Coinbase s priemerným počtom 1.420.000 on-line vyhľadávaniami mesačne - čo predstavuje ohromujúcich 45.805 on-line vyhľadávaní denne - majú Američania. Za nimi nasledujú Spojené kráľovstvo (325.000) a Španielsko (204.900), kde sa mesačne vyhľadáva Coinbase on-line vyše 200.000 krát. V Ázii je India krajinou s najväčším počtom on-line vyhľadávaní Coinbase – priemerne 54.600 každý mesiac. A Nigéria je jedinou krajinou z Afriky, ktorá sa umiestnila v top 20 s priemerom 23.000 on-line vyhľadávaní Coinbase mesačne. Na opačnom konci rebríčka na spoločnej 20. pozícii sú Írsko a Portugalsko, pretože v každej z týchto dvoch krajín bolo zaznamenaných priemerne 22.000 on-line vyhľadávaní Coinbase každý mesiac.


Spoločnosť MoneyTransfers.com využila on-line analytický nástroj Ahrefs na zistenie, koľkokrát mesačne priemerne vyhľadávajú kľúčový výraz „Coinbase“ občania zo 155 krajín z celého sveta, a podľa toho identifikovalo 20 krajín sveta, ktoré sa najviac zaujímajú o túto platformu na výmenu kryptomien. MoneyTransfers.com sa pri výskume zameral iba na kľúčový výraz „Coinbase“ a nezohľadnil ďalšie bežné variácie on-line vyhľadávania, napríklad „Coinbase Pro“. Kľúčový výraz „Coinbase“ bol hodnotený v angličtine a prípadne v príslušnom primárnom jazyku každej krajiny, aby sa zvýšila spoľahlivosť výsledkov.