piatok 26. novembra 2021

SMS: Ako sa zabaviť

Posielanie správ už viac ako dve desaťročia ovplyvňuje spôsob, akým medzi sebou komunikujeme. Nie vždy na presné vyjadrenie myšlienky stačia slová. Práve preto prichádzajú na pomoc multimédiá s nástrojmi, vďaka ktorým je komunikácia zábavnejšia.

Objavte silu virtuálnej reality: Rozšírená realita je jedným z módnych trendov on-line komunikácie. Predstavuje spôsob, ako vniesť do fotografií a videí určité kúzlo. Môžete sa ocitnúť pod vodou, alebo si nasadiť tvár roztomilého zvieraťa či strašidelnej príšery, prípadne úplne pretvoriť svoj svet. Je to fantastický spôsob, ako dať všetkým jasne najavo svoju lásku k hororom či mačkám. To všetko je možné vďaka kombinácii technológie rozpoznávania tváre a kreativity filtrov AR. V službe Viber sú niektoré šošovky vytvorené organizáciami ako FC Barcelona, Svetový fond na ochranu prírody a Svetová zdravotnícka organizácia, vďaka ktorým im môžete jednoducho vyjadriť podporu.

Vytvorte si GIF: Ak fotografia povie viac ako tisíc slov, tak GIF povie viac ako tisíc fotografií. V živote sú momenty, ktoré si vyžadujú špeciálny priestor a opakovanie donekonečna, jednoducho preto, že sú úžasné. Keď zachytíte video, na ktorom váš priateľ robí salto vzad alebo také, v ktorom váš pes šťastne beží, premeňte ho jednoducho na GIF. Pridajte titulok, ktorý umocní dojem a rozhodnite sa, či chcete, aby bol GIF opakujúci, reverzný alebo s inou rýchlosťou. Ktovie, možno sa stane ďalším svetoznámym meme, ktoré budú všetci používať, no zatiaľ urobí radosť minimálne vašim priateľom. 

Buďte tématickí: Nálepky sú najvhodnejšie, ak chcete niečo vyjadriť bez toho, aby ste museli písať či hovoriť. Stále však v nich musíte hľadať tú správnu. To sa môže zmeniť na skľučujúci proces, ktorý popiera zmysel ich používania. Jednoduchým spôsobom, ako to napraviť, je vytvoriť si vlastné nálepky. Zo svojich priateľov môžete urobiť nálepky s ich najpoužívanejšími frázami alebo zo svojho domáceho maznáčika urobiť nálepkovú celebritu šíriacu roztomilosť po celom svete. 

Upravujte fotky: Vybláznenie sa je jednou z najzábavnejších on-line aktivít, najmä ak sa robí s vašimi najmilovanejšími ľuďmi. Najjednoduchší spôsob, ako si zlepšiť deň, je vyfotiť si selfie a kresliť: môžete si vylepšiť obočie, nakresliť si očné klapky alebo si len pridať fúzy, ktoré možno nikdy nebudete mať.

Zmeňte si pozadie chatu: Vaši najlepší priatelia a rodinní príslušníci si zaslúžia trochu viac ako štandardné prostredie. Jednou z možností je jednoducho pridať vašu obľúbenú spoločnú fotografiu a mať pripomienku jedinečného spojenia vždy, keď im chcete niečo povedať. Ďalšou možnosťou je vytvoriť niečo špeciálne, napríklad koláž vašich najlepších fotografií.